οδηγίες

webserverΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΟΥ

Ο χώρος αυτός δεν έχει σχεδιαστεί σαν μέσο ενημέρωσης, ούτε για να διαβάζουμε σε αυτόν πλήθος άρθρων. Ο χώρος αυτός έχει σχεδιαστεί με την προοπτική να θέτει στην διάθεση όλων μας, ένα σύνολο αρχείων τα οποία κατεβάζουμε και κατόπιν ακούμε ή διαβάζουμε την στιγμή που θα το επιτρέψει το πρόγραμμά μας.

accessibilityΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΑΡΧΕΙΑ

Με το κάθετο μενού στην δεξιά πλευρά της σελίδας (τις «κατηγορίες δημοσιεύσεων» και τις «δημοσιεύσεις ανά μήνα») μπορείτε να βρείτε γρήγορα το αρχείο που θέλετε από την κατηγορία στην οποία ανήκει, από το όνομα της εκπομπής και, ειδικά για τις εκπομπές, από την ημερομηνία μετάδοσης. Τα αρχεία συνήθως είναι 3 ειδών: mp3 για αρχεία ήχου, avi για βίντεο και pdf για έγγραφα ή κείμενα. Τα δύο πρώτα ο υπολογιστής σας θα πρέπει να τα ανοίγει χωρίς την εγκατάσταση κανενός επιπλέον προγράμματος. Για τα αρχεία pdf, αν δεν τα ανοίγει αυτόματα ο υπολογιστής σας, ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε το acrobat reader ή το foxit pdf reader. Και τα δύο διατίθενται δωρεάν. Προσωπικά σας προτείνω το 2ο καθώς είναι πολύ πιο γρήγορο και απλό στην χρήση όμως το acrobat reader μπορείτε να το κατεβάσετε και στα Ελληνικά. Τα περισσότερα αρχεία θα τα έχω επεξεργαστεί ψηφιακά πριν τα ανεβάσω ώστε να έχουν την καλύτερη, κατά το δυνατόν πάντα, ποιότητα.

ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ

Κάποια αρχεία φιλοξενούνται στο χώρο αυτό ή σε κάποιο datacenter που να επιτρέπει κατευθείαν πρόσβαση στα αρχεία. Πατώντας τον σύνδεσμο «DIRECT LINK» (δείγμα του οποίου βλέπετε δεξιά) ή πατώντας κάποιο σύνδεσμο στο τμήμα «αρχείων» του μενού θα ξεκινήσει αμέσως η αποθήκευση του αρχείου στον υπολογιστή σας. Επειδή για κάθε είδος αρχείου έχω επιλέξει την πιο δημοφιλή μορφή, ώστε να είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν σε κάθε είδος υπολογιστή, μπορεί αντί για τις επιλογές αποθήκευσης να ξεκινήσει αμέσως η αναπαραγωγή του αρχείου από το πρόγραμμα πλοήγησης του δικτύου που χρησιμοποιείτε (πχ στον Internet Explorer). Σε περίπτωση αυτή, θα κάνετε «κλικ» πάνω στον σύνδεσμο με το δεξί πλήκτρο του ποντικιού ώστε να εμφανιστούν οι επιλογές αποθήκευσης του αρχείου στον υπολογιστή σας. Όταν το ποντίκι βρίσκεται πάνω από ένα σύνδεσμο κατεβάσματος αρχείου θα εμφανίζεται και ένα κίτρινο καρτελάκι που θα περιέχει το όνομα του αρχείου ή κάποια σχόλια για αυτό ώστε να είστε βέβαιοι για το αρχείο που πρόκειται να κατεβάσετε.

downloadMEDIA FIRE

Τα περισσότερα αρχεία, όπως οι ραδιοφωνικές εκπομπές και τα βίντεο, έχουν πολύ μεγάλο μέγεθος αθροιστικά για να φιλοξενούνται όλα εδώ. Φιλοξενούνται σε ξεχωριστά datacenters που όχι μόνο διαθέτουν τον χώρο για να τα φιλοξενήσουν αλλά έχουν και την δυνατότητα να τα διαθέσουν σε απεριόριστο αριθμό επισκεπτών. Κάνοντας «κλικ» σε συνδέσμους όπως οι τρεις τελευταίοι στην φωτογραφία της προηγούμενης παραγράφου, θα ανοίξει μια νέα σελίδα στον Internet Explorer ή σε όποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείτε και εκεί θα πατήσετε τον σύνδεσμο που θα εμφανιστεί για να ξεκινήσει η αποθήκευση του αρχείου στον υπολογιστή σας. Αυτή τη στιγμή, ο κύριος όγκος των αρχείων φιλοξενείται στο «Media Fire» και δείγμα του συνδέσμου που θα πατήσετε στην ιστοσελίδα που θα ανοίξει φαίνεται στην φωτογραφία αυτής της παραγράφου. Η αποθήκευση του αρχείου ξεκινά άμεσα, με πολύ καλή ταχύτητα και χωρίς κανένα περιορισμό στον αριθμό των αρχείων που μπορείτε να κατεβάσετε.

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RAPIDSHARERAPIDSHARE

Στην αρχή της δημιουργίας του χώρου αυτού όλο σχεδόν το υλικό φιλοξενείτο στο Rapidshare. Το συγκεκριμένο, είναι από τα πιο αξιόπιστα datacenters που υπάρχουν. Όταν επιλέξετε ένα σύνδεσμο RapidShare, θα ανοίξει η ιστοσελίδα της εταιρείας όπου θα ερωτηθείτε αν έχετε ήδη λογαριασμό ή αν είστε δωρεάν χρήστης (Free User). Θα επιλέξετε «FREE USER», θα ανοίξει η σελίδα αποθήκευσης του αρχείου και μετά από μια μικρή καθυστέρηση (συνήθως μια αντίστροφη μέτρηση 60 δευτερολέπτων περίπου) θα εμφανιστεί το πλήκτρο «DOWNLOAD» το οποίο πατάτε για να ξεκινήσει το κατέβασμα του αρχείου. Δυστυχώς, η χρονική καθυστέρηση (με την διαφήμιση των υπηρεσιών τους) δεν είναι ο μόνος περιορισμός που υφίστανται οι δωρεάν χρήστες. Αν θέλετε να κατεβάσετε περισσότερα του ενός αρχεία από το RapidShare ή σε κάποιες περιπτώσεις που οι servers τους είναι πολύ φορτωμένοι μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε για πολύ περισσότερο. Αυτός είναι ο λόγος που μεταφέρθηκε το υλικό στο Media Fire και οι συνδεσμοι του RapidShare υπάρχουν μόνο σαν εφεδρικοί σε περίπτωση που οι servers του Media Fire αντιμετωπίζουν τεχνικά προβλήματα ή σε περίπτωση που εσείς τους προτιμάτε.

ΣΧΟΛΙΑ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Αν διαπιστώσετε πως κάποιος σύνδεσμος δεν δουλεύει αφήστε ένα σχόλιο στη δημοσίευση που εντοπίσατε το πρόβλημα και θα το διορθώσω όσο γίνεται πιο σύντομα. Σε κάθε δημοσίευση μπορείτε να αφήσετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσεις σας ώστε και άλλοι επισκέπτες να μπορούν να εκτιμήσουν την αξία του αρχείου και να αποφασίσουν αν θέλουν να το κατεβάσουν. Προσωπικά σχόλια που δεν θέλετε να εμφανιστούν ή παρατηρήσεις και διορθώσεις που αφορούν γενικά την λειτουργία και τον σχεδιασμό του χώρου μπορείτε να τα γράφετε και να τα υποβάλετε στον παρακάτω χώρο. Σε οποιαδήποτε περίπτωση το e-mail σας δεν πρόκειται να δοθεί σε κανένα και σας προτείνω να αφήνετε την πραγματική ηλεκτρονική διεύθυνσή σας ώστε να μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας αν χρειαστώ διευκρινήσεις.

  1. Xrikladis
    30/08/2009 στο 20:55

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ Ο ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ.
    ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ OFF LINE.
    ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
    Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

    • h4
      31/08/2009 στο 00:05

      Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και χαίρομαι που μοιράζεστε τις απόψεις μου για τις εκπομπές του σταθμού.

      Δυστυχώς το θέμα της ενημέρωσης είναι λίγο «ακανθώδες» καθώς ο ιστότοπος είναι μια καθαρά προσωπική προσπάθεια και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις στην εποχή μας ολοένα αυξάνονται. Άλλες φορές πάλι, προστίθενται εκπομπές στον ιστότοπο χωρίς αυτό να γίνεται άμεσα αντιληπτό. Χθες, για παράδειγμα, επεξεργάστηκα ψηφιακά (και κατόπιν ανέβασα εδώ) έξι εκπομπές της σειράς «Φως Ιλαρόν» αλλά επειδή είχαν μεταδοθεί στις αρχές του 2009, και καταχωρούνται βάσει της ημερομηνίας εκπομπής τους, το σύστημα τις εμφανίζει τελευταίες.

      Είναι αδύνατον να παρακολουθώ όλο το πρόγραμμα του σταθμού και, ακόμα περισσότερο, να το επεξεργάζομαι και να το ανεβάζω σε μια καλή ποιότητα. Αναγκαστικά λοιπόν, από τις εκπομπές που τυχαίνει να παρακολουθήσω, επιλέγω ότι καλύτερο και σας το μεταφέρω. Οι ραδιοφωνικές σειρές «μεταξύ αποδείπνου και μεσονυκτικού«, «μπροστά στη ζωή με ευθύνη«, «πνευματική ζωή» και «φως ιλαρόν» είναι από τις αγαπημένες μου και τις βρίσκω βαθύτατα θεολογικές και ωφέλιμες οπότε, σύν Θεώ, πάντα θα μπορείτε να βρίσκετε τις εκπομπές τους εδώ λίγο καιρό μετά την μετάδοσή τους από τον σταθμό.

  2. makis
    07/10/2009 στο 17:42

    ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ, Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΟ ΨΥΧΟΦΕΛΕΣΤΑΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ. ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ (π.χ.Συζητήσεις -ΛΥΔΙΑ-Ομιλίες από τον κήπο του γέροντα Παϊσίου-ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. κ.ά )ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΕ ΜΕ ΛΟΓΟ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΟΣΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΡΙΤΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ ΚΟΠΩΝ ΣΑΣ ΕΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΗΜΕΡΑ.

  3. mchakis
    29/12/2009 στο 20:34

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ! ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΛΥΧΝΟΣ ΤΟΙΣ ΠΟΣΙ ΜΟΥ» Ή ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΑΝΙΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε